V R O Č E   N O V I Č K E !

Letošnje leto smo neizmerno veseli, ker pričenjamo delati z novim recikliranim materialom, ki je narejen iz odpadnih mrež in smeti rešenih iz morja ter ostalih plastičnih odpadkov.

Nit za tkanino je izdelana prav tu v Sloveniji, to nam predstavlja še posebej navdiha in ponosna polno dejstvo, predvsem zato ker je sama proizvodnja nizko energetska in ker se iz sicer odpadnih surovin proizvede nov najlon, ki pa ima enake oziroma še boljše tehnične lastnosti kot klasičen najlon. Cilj je ustvariti izdelek, ki ga, ko le ta ni več uporaben, z lahkoto znova recikliramo v neskončnost in pridobimo kvalitetno tkanino s tem procesom.

Iz niti blago nastaja v Italiji, to nam ponovno predstavlja ogromen plus, saj je podjetje moderno in ima svoje delovanje prilagojeno tako, da naravi dela čimmanj škode, prav tako, da se izognemo dolgemu transportu in nepotrebnim emisijam ter lahko odvečni strošek vložimo v pošteno plačilo.

Podjetje, ki izdeluje in predeluje nit pa z odvečno energijo postopka ogreva svoje prostore in prostore sosednjih zgradb.

Letos nas je poleg čudovitega novega recikliranega blaga presenetil tudi virus in situacija povezana z njim, zato se je naš plan, kdaj bodo produkti ugledali luč sveta in jih boste lahko spoznali ter kupili, žal zamaknil. Nas pa to sigurno ne bo ustavilo in se sedaj z zamikom pridno ukvarjamo s planiranjem, testiranjem, itd.

Sedaj pa smo končno na stopnji kjer testiramo naše nove produkte in pripravljamo vse potrebno, da bodo na voljo tudi za vas.

V kolikor bo sedaj vse potekalo po planu, bomo kmalu predstavili naše nove reciklirane, lokalne, fer, etične, veganske in visoko kvalitetne produkte tudi vam.

Še nekaj lastnosti recikliranega materiala s katerim delamo: je zelo odporen na klor in kreme/olja, kar omogoča, da iz njega izdelamo produkte, ki so primerni tudi za vodne športe kot je naprimer plavanje, surfanje, kajtanje, SUPanje,…

Prvi planirani produkti so torej: ženski multi top, ženska multi majica/rashguard, moški raglan t-shirt multitop.

Držite pesti in se veselite z nami v pričakovanju!

Montango

Close
Sign in
Close
Cart (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.Currency
Language